3.123,75kr.

Plasmaskærer 40 amp, kan skære op til 12 mm. alm. stål, kan skære alle metaller også rustfrit og alu, selvfølgelig også tynde stålplader til pladearbejde.

Varenummer (SKU): GIANT CUT40 - id: 105 Kategorier: ,

Beskrivelse

Plasmaskæreren kommer med alt du skal bruge for at skære, du skal dog bruge trykluft fra egen kompressor. Med tiden skal du bruge lidt ekstra sliddele til håndtaget, disse lagerfører vi selvfølgelig også.

Dette er en Pilot arc model, hvilket vil sige at den starter i luften og det giver mulighed for brug af skærehjul og cirkelslag.

Plasmaskærer 40 amp, kan skære op til 12 mm. alm. stål, kan skære alle metaller også rustfrit og alu, selvfølgelig også tynde stålplader til pladearbejde.

Omkring skærekapacitet skal det nævnes, at denne plasmaskærer fra fabrikken er opgivet til at kunne skære 12 mm. stål.
Det kan den også, men skærekapacitet er ikke så enkelt at sætte et fast tal på, da det afhænger meget af det materiale det skal skæres.

Ved skæring i stål kan man sige at jo bedre stål du har, jo bedre skærer maskinen det. Man skulle tro det var omvendt, men jo dårligere stålet er, jo mindre kan den skære.
I alm. FE360 kan du lave et nogenlunde snit i 6 mm. Og et mindre pænt snit i lidt tykkere materiale, men det tager tid.
Skal du skære i højstyrkestål er skærekapaciteten væsentligt højere, vi har blandt andet fået tilbagemelding fra en kunde, som skar i en 12mm Hardox400 plade og det skar CUT40 rigtigt fint uden problemer.

Skæring i alu vil også variere alt efter typen af alu, men max. skæretykkelse ligger normalt på ca. 2/3 af den opgivede max. skæretykkelse.

Og en plasmaskærer er iøvrigt også rigtigt god i rustfrit stål – det er skærebrænderen som bekendt ikke.

Bruger kun ganske almindelig trykluft fra din egen kompressor, bruger ikke gas eller andre tilsatsmaterialer.

Plasmaskæring kan ved første øjekast minde lidt om traditionel skærebrænding, men er meget anderledes.
Opvarmningen af emnet er meget mere koncentreret ved plasmaskæring (ca. 1,2 mm bredt snit) og derved meget mindre varmeudvikling.
Ved plasmaskæring i tyndere plader er efterbearbejdning meget begrænset og der sker normalt ingen deformation af pladen.
Det er nemmere at komme ind i hjørner og lign. sammenlignet med en vinkelsliber og du kan skære alle de former og kurver du vil.
Man kan nemt lave en skabelon i tyndt krydsfiner, som man kan lægge an imod når man skærer, på den måde er det let at lave f.eks. flanger og alle mulige andre pladestykker i forskellige former.
Plasmaskæring er en meget billig måde at skære i stål, sammenlignet med at købe skæreskiver til vinkelsliberen, eller ilt og gas til skærebrænderen.

Specifikationer

– Spænding: 230V
– Skærestrømstyrke: 20-40 amp.
– Start: Pilot arc (berøringsfri start)
– Duty cycle: 60% ved 40 amp.
– Snitbredde: 1,2 mm.
– Skærekapacitet: 12 mm.
– Køling: Ventilator
– Trykregulator og filter/vandudskiller.
– Plasmahåndtag af typen SG-55
– Nødvendigt lufttryk: ca. 5 bar
– Vægt: 10 kg.
– Brugsvejledning på Engelsk.
Vægt 10 kg